sâmbătă, 5 septembrie 2009

SLOWPLAY

SLOWPLAY

A face slowplay inseamna a juca o mana intr-un mod care sa arate slabiciune intr-o runda de pariere, cu scopul de a face adversarii sa plateasca pariurile de pe strada/strazile urmatoare. Pentru ca un slowplay sa fie corect, trebuie indeplinite urmatoarele criterii:

1. Mana voastra trebuie sa fie foarte puternica.
2. Free card-ul pe care il dati are sanse bune sa completeze maini second best.
3. Acest free card are sanse mici sa faca o mana mai buna decat a voastra sau sa dea adversarului un draw la o mana mai buna.
4. Pot-ul nu trebuie sa fie foarte mare.

Un exemplu de slowplay corect ar fi sa faceti check cu set de valeti pe flopul:

Posted ImagePosted Image Posted Image


De remarcat ca un overcard pe turn poate da cu usurinta unui adversar o mana second-best. Pe de alta parte, cu multi oponenti in pot, cineva ar putea avea dupa turn un flush draw sau un open ended straight draw si puteti pierde mana pe river. Deci, chiar si in exemplul de mai sus, slowplay-ul s-ar putea sa nu fie corect daca potul e mare sau daca in mana sunt implicate cativa jucatori slabi(calling stations).

Daca nu sunt indeplinite toate criteriile nu este corect sa faceti slowplay. De exemplu, daca flopul e:

Posted Image Posted Image Posted Image

si aveti

Posted Image Posted Image


trebuie sa pariati sau sa faceti raise pe flop deoarece adversarii pot avea draw-uri cu sanse bune sa devina best hand.

O strategie similara cu slowplay-ul este doar sa platiti(call) pariul adversarului, cu scopul de a face reraise unui raise in urma voastra in runda curenta de pariere - sau raise in runda urmatoare de pariere. De exemplu, sa presupunem ca flopul va aduce doua perechi si un jucator aflat in dreapta pariaza. E indicat sa asteptati turn-ul pentru a face raise si doar sa platiti aici.(acesta e strategia optima doar daca sunteti siguri ca acel jucator va paria din nou). Totusi, daca un al treilea jucator face raise pe flop in urma voastra, cel mai indicat e sa faceti reraise.

Sa luam un exemplu. Presupunem ca faceti limp cu:

Posted Image Posted Image


si primiti raise de la un jucator agresiv, iar un altul din blinds plateste. Flopul vine:

Posted Image Posted Image Posted Image


si jucatorul aflat in blinds position pariaza. E indicat doar sa platiti, cu intentia de a face raise pe turn. Totusi, daca jucatorul care a facut raise-ul preflop pluseaza, varianta optima de joc e sa faceti reraise.

sursa: Scoala de Poker

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu