marți, 8 septembrie 2009

HEADS UP

HEADS UP

Jocul heads up este cel mai plin de adrenalina moment al unui turneu. Datorita faptului ca veti pune bani in pot sub forma de blinds sau ante in fiecare mana, nu va veti permite sa asteptati maini puternice, ceea ce face agresivitatea sa fie factorul determinant in stabilirea invingatorului.

Totusi, multi jucatori prefera sa treaca de la un joc agresiv la un joc mai conservator preflop, facand mult call si vazand mai multe flopuri. Pentru ca aceasta strategie sa functioneze trebuie sa aveti un joc post flop mult mai bun decat al adversarului. Pe de alta parte, procedand astfel si adversarul va fi ajutat de mai multe flopuri anuland astfel avantajul pe care il aveti in materie de skill. Asa ca, de cele mai multe ori, jocul heads up se reduce la agresivitate si contracarare a jocului adversarului.

Daca oponentului ii place sa vada multe flopuri, veti fi mai agresivi preflop si veti evita sa faceti flat call, preferand raise si reraise pentru a-l face sa renunte la mainile mediocre. Daca adversarul face flat call si sunteti in big blind – faceti raise indiferent ce mana aveti; iar cand va aflati in small blind fie faceti raise fie fold –dar tineti minte: trebuie sa faceti raise mai des decat fold.

Daca adversarul este agresiv pre-flop trebuie sa raspundeti in acelasi stil, chiar si in situatii cand nu aveti o mana buna. Agresivitatea acestui tip de adversar poate fi neutralizata mai ales in situatiile in care sunteti primul care actioneaza dupa flop. E una din situatiile in care avantajul pozitiei e invers decat in mod normal. Daca ar avea ocazia sa actioneze primul, in mod cert acest adversar ar paria si veti fi nevoiti sa riscati un procent mai mare de chips pentru a face reraise. Avand avantajul de a actiona primul pe flop va fi foarte simplu si mult mai putin costisitor ca chips sa aratati agresivitate si sa puneti jucatorul advers in dificultate.

De asemenea, in jocul heads up o mare importanta le au stack-urile. Daca aveti adversarul dominat clar ca numar de fise nu trebuie sa va asumati riscuri inutile. Puteti fi mai selectivi cu mainile cu care incercati sa dati lovitura finala. (de obicei se joaca orice pereche, orice As sau oricare doua carti intre 10 si K). Sunt sanse mari sa fiti mult in fata cu astfel de maini, si daca adversarul merge all-in – platiti. Nu uitati sa mentineti presiunea asupra adversarului cand va aflati in button(small blind).

Pe de alta parte, daca voi va aflati in situatia de a fi short stack trebuie sa incercati sa va dublati. Cat de repede trebuie sa faceti acestu lucru depinde de marimea blind-urilor si/sau ante. Daca stack-ul este mic in comparatie cu blind-urile atunci sunteti nevoit sa mergeti all-in cu aproape oricare doua carti pana cand fie va dublati fie sunteti eliminat. Nu puteti sta si astepta o mana buna, cum ati proceda in mod normal cu mai multi jucatori la masa, deoarece sunteti fortat sa puneti bani in pot la fiecare mana.

Daca stack-urile voastre sunt aproximativ egale, va trebui sa va diversificati jocul – evitati sa fiti prea agresivi sau prea tight si pasivi. Incercati sa va puneti punctele forte ale jocului in aplicare si sa gasiti slabiciunile adversarului prin: continuation bet, control bet, blocking bet, check-raise, etc.)

O metoda buna pentru acumularea de experienta o constituie jocurile heads-up de timp sit&go, timpul investit meritand din plin daca stam sa ne gandim ca in cazul unui turneu MTT diferenta intre premiile corespunzatoare locurilor 1 si 2 este considerabila.

sursa: Scoala de Poker

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu