joi, 20 august 2009

HANDS RANKING

STARTING HANDS RANKING

Mainile de start au fost clasificate in 8 grupe.
Motivul din spatele acestei clasificari il constituie faptul ca majoritatea mainilor ce fac parte dintr-o anumita grupa pot fi jucate aproximativ identic in aproape toate situatiile. Totusi, exista multe exceptii. In fapt, valoarea mainilor de start este variabila, in functie de circumstante – datorita acestui lucru ar fi o greseala sa va insusiti in mod rigid acest clasament al mainilor de start.

Aceasta clasificare (cu mici modificari) a aparut pentru prima oara in cartea lui David Skalnsky – Essays on Poker, si este putin diferita de clasificarea din versiunea originala a cartii sale din 1997, intitulata Hold`em Poker. Modificarile aparute reflecta schimbarea structurii pariurilor fortate de la un small blind la doua blinduri (SB si BB) – fapt ce a dus la cresterea numarului de poturi multiway si la cresterea pot odds mai ales la flop. Acest lucru a facut ca valoarea mainilor suited sa creasca, in special a conectorilor suited.

Notatii: "s" va indica faptul ca mana este suited, "x" va indica o carte mica, iar 10 va fi reprezentat prin "T". De asemenea, daca in dreptul unei maini nu apare "s", atunci acea mana nu este suited.

Grupa 1: AA, KK, QQ, JJ, AKs
Grupa 2: TT, AQs, AJs, KQs, AK
Grupa 3: 99, JTs, QJs, KJs, ATs, AQ
Grupa 4: T9s, KQ, 88, QTs, 98s, J9s, AJ, KTs
Grupa 5: 77, 87s, Q9s, T8s, KJ, QJ, JT, 76s, 97s, Axs, 65s
Grupa 6: 66, AT, 55, 86s, KT, QT, 54s, K9s, J8s, 75s
Grupa 7: 44, J9, 64s, T9, 53s, 33, 98, 43s, 22, Kxs, T7s, Q8s
Grupa 8: 87, A9, Q9, 76, 42s, 32s, 96s, 85s, J8, J7s, 65, 54, 74s, K9, T8

Clasificarea de mai sus arata atat ce maini apartin fiecarei grupe dar si ordinea din grupa respectiva. In realitate insa este sufficient sa stim in ce grupa se incadreaza o anume mana. Orice mana care nu este listata in tabelele de mai jos este clasificata ca avand rang mai mic decat grupa 8.

Daca sunteti incepator este foarte indicat sa stiti aceasta clasificare. Odata insusite aceste tabele va fi mult mai usor sa intelegeti conceptele din articolele viitoare. Totusi, in momentul in care deveniti jucatori de nivel superior nu ar mai trebui sa ganditi in termen de grupe de maini ci sa aveti un sistem propriu de evaluare a fiecarei maini si situatii bazat pe experienta acumulata.

Pentru incepatori, tabelele din articolul de fata constituie cea mai buna abordare in privinta mainilor de start.

Articol tradus din "Hold`em Poker for Advanced Players" de David Sklansky si Mason Mamuth.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu